OBANTEATERN  c/o Barnens scen
Falsterbogatan 17, 214 36 Malmö
Tel 040-30 65 70  Mobil 0730-47 92 49
E-post: info@obanteatern.se

Kan man...?

En glad och tokig föreställning i regi av IKA NORD

För barn 6-9 år samt som familjeföreställning.

 Har du någonsin funderat över alla galna saker som du vet att man inte kan göra, men så gärna skulle vilja pröva? Då är du inte ensam! I Kan man...? får du följa tankegångar om vad man kan och inte kan göra här i världen. Idéer som blir fysiska och dansanta experiment ..

"Hisnande färd i fantasins land" - Sydsvenskan

Dramatik utan dess like, hårresande humor och med- ryckande musik gör den här föreställningen enastående och oförglömlig.

Bilderboken med samma namn av Petter Lidbeck och Lisen Adbåge har rönt stor upp-märksamhet för såväl sitt häpnadsväckande innehåll som för sitt personliga bildspråk och föreställningen söker vara boken trogen...                                             

"Ika Nords iscensättning är gjord med oerhörd precision och mycket uppfinningsförmåga..." Sydsvenskan

För regin står Ika Nord som utöver tv-figurerna Ika i rutan och Katten Findus även regisserat och koreograferat en mängd olika barnteaterproduktioner. Med Obanteaterns typiska lekfulla spelstil och finurliga underton blir Kan man...? i Ika Nords regi en uppfriskande vitamininjektion.

Medverkande:  Tomas Fingal och Magnus  Ödéhn
Regi: Ika Nord
Musik & ljud: Henrik Andersson
Scenografi & rekvisita: Malin Kihlberg

Se klipp från föreställningen här!

Ladda hem infoblad som PDF

Ladda hem A3-affisch


Föreställningen ingick under höstterminen -09 i ett pedagogiskt pilotprojekt som drevs av Kultur för Barn och Unga Malmö stad, som visade föreställningen för barn ur åk 1. Projektet var tänkt att undersöka "om ett fördjupat för- och efterarbete kring inköpta arrangemang gör att upplevelsen stannar kvar längre hos barnen, samt väcker lust och nyfikenhet för de olika konstformerna". Rapport om projektet kommer att presenteras under vt -10.

Som en del av projektet arbetade Kultur för Barn och Unga fram ett inspirationsmaterial för pedagoger med tips och idéer på hur man kan arbeta vidare efter att ha sett föreställningen.

Ladda ner inspirationsmaterialet (PDF)


För pressbilder, var vänlig kontakta kontoret på tfn 040-30 65 70 el 0768-30 65 73 eller  via e-post: info[at]obanteatern.se

 

Föreställningen produceras med stöd av Malmö Kulturstöd.